ΣΤΑΡ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2014

 

Αρετή Κατσούδα

Ηλικία: 21            Πόλη καταγωγής: Λαμία

Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά

Σπουδές: Ιατρική Σχολή ΑΠΘ

Βιογραφικό

Την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, άτομα από όλη την Κεντρική Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη παρακολούθησαν τον 1ο Πανθεσσαλικό Διαγωνισμό Ομορφιάς, ο οποίος και πραγματοποιήθηκε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Valis Resort, στην Αγριά Βόλου. Εκεί, σε μια λαμπερή βραδιά αναδείχθηκε η Αρετή Κατσούδα ως η πρώτη Star Thessaly.

Η επιτυχία αυτή ήταν εξαιρετικά μεγάλη για την Αρετή, μιας και η ίδια δεν περίμενε να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς, όπου διαγωνίζονταν άλλες έντεκα πανέμορφες κοπέλες. Δέχθηκε τον τίτλο της συγκινημένη και χαρούμενη, με αγκαλιές και φιλιά από όλες τις άλλες κοπέλες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, την οικογένειά της και φίλους της. Ήταν η ωραιότερη κατάληξη για μια υπέροχη βραδιά και η αρχή για ένα καινούριο ταξίδι. Η επιτυχία της αυτή προφανώς δεν έμεινε ασχολίαστη από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με πλήθος δημοσιευμάτων να αφορά τον τελικό του 1ου πανθεσσαλικού διαγωνισμού ομορφιάς και τη νικήτριά του. Μεγάλη ήταν η χαρά  για αυτή της την επιτυχία από τους φίλους και γνωστούς της τόσο στην Ιατρική σχολή, όπου φοιτεί στο 3ο έτος, όσο και στην πόλη καταγωγής της, αλλά και από τους συγγενείς της που έσπευσαν να την συγχαρούν από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν κατοικούν, ακόμη και από το εξωτερικό.

Μετά το διαγωνισμό η ζωή της άλλαξε στον επαγγελματικό τομέα, μιας και προστέθηκε μια επιπλέον ενασχόληση. Έγινε μέλος και αντιπροσωπεύεται πλέον από το Team Agency,  το μεγαλύτερο πρακτορείο μοντέλων της Βορείου Ελλάδος. Οι δουλειές της ξεκίνησαν άμεσα μετά το διαγωνισμό και πλέον μετρά πλήθος φωτογραφίσεων για πολύ γνωστές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, editorials περιοδικών και εμφανίσεις σε fashion & hair shows.

Παράλληλα, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τις σπουδές της στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και τελειώνει φέτος το 3ο έτος. Της αρέσουν πολύ τα κλινικά και εργαστηριακά μαθήματα, με ιδιαίτερη προτίμηση στη χειρουργική, η οποία και την έλκει περισσότερο. Ταυτοχρονα, ασχολείται με ερευνητικές εργασίες, τόσο βιβλιογραφικές όσο και κλινικές δοκιμές, σε συνεργασία κυρίως με το εργαστήριο της φαρμακολογίας. Έχει ήδη μια δημοσίευση σε παγκοσμίου εμβέλειας ιατρικό περιοδικό και αναμένονται πολλές ακόμη, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της συγγραφής και της παρουσίασης των αποτελεσμάτων τους.  Τέλος συμμετέχει σε συνέδρια ιατρικής, με παρουσιάσεις ενδιαφέροντων θεμάτων και εργασιών και σε πλήθος άλλων εκδηλώσεων και ημερίδων που πραγματοποιούνται από το πανεπιστήμιό της και απο την Ερευνητική Ένωση Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ).

Πριν από τον Πανθεσσαλικό Διαγωνισμό Ομορφιάς Miss Thessaly, δεν είχε ξανά-συμμετάσχει σε παρόμοιο διαγωνισμό και δεν είχε προηγούμενη εμπειρία ως μοντέλο στο παρελθόν. Ήταν κάτι που την άγχωνε στην αρχή, αλλά όπως δηλώνει και η ίδια, ο διαγωνισμός της έδωσε όλα τα εφόδια και τις βασικές γνώσεις που χρειάστηκαν στην μετέπειτα πορεία της στο χώρο του modeling και της ομορφιάς. Μέχρι τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό και την επιλογή της στην τελική δωδεκάδα, δεν είχε σκεφτεί πως το όνειρό της να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, μιας και οι σπουδές της δεν συνδυάζονται εύκολα με οτιδήποτε απαιτεί πολύ χρόνο, λόγω των πολλών υποχρεωτικών ωρών μαθημάτων που έχει.

Διέπρεπε από μικρή στα μαθήματα, έχοντας αποφοιτήσει πρώτη από το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας και το 4ο Λύκειο Λαμίας, με βαθμολογίες που άγγιζαν το απόλυτο 20. Ιδιαίτερη αγάπη έτρεφε για τη Χημεία, στην οποία βρέθηκε πρώτη με το μοναδικό 20άρι στις πανελλήνιες για την πόλη της Λαμίας, τη φυσική και τη βιολογία. Οι ξένες γλώσσες της αρέσουν ιδιαίτερα και έχει πάρει από την τρίτη Γυμνασίου κιόλας τα ανώτερα πτυχία σε Αγγλικά και Γαλλικά. Σκέφτεται να μάθει σύντομα Ιταλικά ή κάποια άλλη ξένη γλώσσα. Στην τρίτη λυκείου βραβεύθηκε με το 1ο  βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό γενικών γνώσεων ΛΥΣΙΑΣ. Έχει επίσης συμμετάσχει στο πρόγραμμα Euroscola, σαν εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, έπειτα από διαγωνισμό που είχε διεξαχθεί στην Ελλάδα για την επιλογή των ατόμων που θα εκπροσωπούσαν τη χώρα μας. Έχει επίσης λάβει μέρος ως μουσικός στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth European Stage και στο Balcan Youth Festival το 2013.

Στόχος της είναι να γίνει μια άρτια εκπαιδευμένη και καλή γιατρός στην ειδικότητα που θα επιλέξει και έχει σαν όνειρό της να κάνει και ακαδημαϊκή καριέρα, ως καθηγήτρια πανεπιστημίου και ερευνήτρια σε κάποιον τομέα που θα έχει επιλέξει και θα την συναρπάζει. Βαριέται εύκολα, για αυτό και θεωρεί πως αυτό που επιλέγει κάποιος σαν επάγγελμα πρέπει να είναι κάτι που θα τον γοητεύει καθημερινά, και για αυτό το λόγο η ίδια επέλεξε την ιατρική και σκέφτεται να ασχοληθεί στην πορεία με την πλαστική χειρουργική και ειδικότερα, με την αποκατάσταση τραυμάτων και εγκαυμάτων.

Η Star Thessaly 2014 θεωρεί πως επιτυχία της στο διαγωνισμό της έδωσε το κουράγιο και το θάρρος να προσπαθήσει να επιτύχει τους στόχους και τα όνειρά της, ιδιαίτερα στο χώρο της μόδας, μιας και πριν από τη συμμετοχή της σε αυτόν, θα της ήταν αδιανόητο να προσπαθήσει να εξελιχθεί και να δουλέψει σε αυτό το χώρο, μιας και ο διαγωνισμός της έδωσε τις απαραίτητες εμπειρίες και την αυτοπεποίθηση να διεκδικήσει τα “θέλω” της. Είναι η απόδειξη πως η ομορφιά και το μυαλό μπορούν να υφίστανται στο ίδιο άτομο. “Εξάλλου, είναι ωραίο, να ασχολείσαι με διάφορα πράγματα.”, δηλώνει. “ Με κάνει να νιώθω δραστήρια, ζωντανή! Όποιος και αν είναι ο στόχος που θέτεις, με προσπάθεια μπορείς να τον επιτύχεις! “

Φιλική με όλους, με μια γλυκιά ομορφιά και ένα εγκάρδιο χαμόγελο μεταδίδει την αισιοδοξία και τη χαρά στους γύρω της, κάτι που την κάνει ιδιαίτερα αγαπητή. Είναι συνεργατική και ξέρει να δουλεύει σε ομαδικό πνεύμα, ενώ παράλληλα παίρνει πρωτοβουλίες όπου χρειάζεται. Η φιλανθρωπία πηγάζει από μέσα της, μιας και της αρέσει να βοηθά όποιον μπορεί. Λατρεύει τα ζώα και έχει δύο σκύλους, τη Ζιζέλ, με την οποία έχουν μεγαλώσει μαζί, και τον Μπούμπη, καθώς και ένα γάτο, το Bono.

Ο στόχος της για αυτόν τον χρόνο όσον αφορά τη σχολή της είναι να τα πάει όσο το δυνατόν καλύτερα στα μαθήματά της και να εκδόσει τις ερευνητικές εργασίες, με τις οποίες έχει μέχρι στιγμής ασχοληθεί, ενώ παράλληλα θα ήθελε να βοηθήσει εθελοντικά στο νοσοκομείο της περιοχής της ή σε κάποια Κέντρα Υγείας, συνδυάζοντας τις διακοπές με τη μάθηση και την πρακτική εξάσκηση. Παράλληλα, θέλει να βελτιώσει τις ικανότητές της στο χώρο του modeling και να έχει ένα πολύ όμορφο και δημιουργικό αποτέλεσμα. Εξάλλου είναι τελειομανής και δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται.

Λατρεύει τα σπορ και ιδιαίτερα την κολύμβηση και το χωρό και περπατάει καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα, έτσι ώστε να παραμένει σε φόρμα και να διατηρεί την υγεία της.Το καλοκαίρι της αρέσει να κάνει ιστιοπλοϊα και μπάνια στη θάλασσα, ενώ το χειμώνα πηγαίνει για σκι όποτε βρίσκει χρόνο.  Τρέφεται υγιεινά, αλλά έχει μεγάλη αδυναμία στη μαύρη σοκολάτα και ενίωτε την ιταλική πίτσα. Της αρέσει να τρώει ένα καλό πρωινό και να πίνει τον καφέ της στο κρεβάτι χουζουρεύοντας το πρωί και οργανώνοντας την ημέρα της.  Κακή συνήθεια: Δεν κοιμάται αρκετά.

Ακούει μουσική σχεδόν όλη τη μέρα και της αρέσει να παίζει κιθάρα στον ελεύθερο χρόνο της μόνη της ή με την παρέα της και να τραγουδούν όλοι μαζί τα τραγούδια που τους αρέσουν. Μπορεί να αφεθεί στο ρυθμό της μουσικής και να την ακούσετε να σιγοτραγουδά ή να χορεύει σε αυτόν αν αισθάνεται άνετα. Τέλος, αγαπά ιδιαίτερα τα ταξίδια, που φροντίζει να κάνει σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται. Πρόσφατα λοιπόν επισκέφτηκε το Βερολίνο και λίγο πριν το Όσλο. Αγαπά τη φωτογραφία και στα ταξίδια της φωτογραφίζει ό,τι της κάνει εντύπωση και την εμπνέι, κυρίως κτήρια και φύση, έτσι ώστε να κρατήσει το χρώμα και τον αέρα της πόλης που επισκέφτηκε ως ζωντανή ανάμνηση μέσα στις αποσκευές της στο ταξίδι του γυρισμού. Είναι πηγή ενέργειας τα ταξίδια για εμένα και ένας τρόπος να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να γίνομαι καλύτερη. Εμπνέομαι από τους τόπους που επισκέπτομαι, είτε μου αρέσουν είτε όχι, και πάντα στο τέλος του ταξιδιού είμαι λίγο διαφορετική από ότι στην αρχή του. Είναι πολύ δεμένη με την οικογένειά της και τους ανθρώπους που θεωρεί δικούς της και τους θεωρεί βασικό στοιχείο της επιτυχίας της, αφού τη βοηθούν να μένει προσηλωμένη στους στόχους της και να τη στηρίζουν στις επιλογές που κάνει.

Video